Vegmania.cz | Bulgur.cz | Tempeh.cz | Seitan.cz | Rostlinna-mleka.cz
11
Zář 10

Bulgur s uzeným tempehem a hlívou

suroviny:
bulgur
cibule
hlíva ústřičná
olej na smažení
houbové koření (usušené a pomleté houby)
pepř
Bulgur zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (bulgur/voda), krátce povaříme, odstavíme a zabalíme do útěrky a necháme jej vstřebat všechnu vodu. V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený tempeh a proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, poté přidáme čajovou lžičku houbového koření a špetku pepře, podlejeme trochou horké vody, přichutíme trochou sójové omáčky a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme bulgur a za občasného míchání počkáme, dokud nenasaje veškerý vývar.


Comments are closed.